Zirai üretim sırasında, gerek tarlada gerek depoda, mantar ve sporların ürediği artık bilinen bir gerçek. Bu mikroorganizmalar kendi metabolik atıklarını da üretiyorlar ve mikotoksin dediğimiz bu atıklar uzun süreli kullanımda karaciğer kanserinin en önemli sebeplerinden birisi. İlk kez 1962’de İngiltere’de 100.000 adet hindinin ölümü araştırıldığında keşfedilmişler.
Gözle göremediğimiz miktarda yemde bulunduklarında, hayvanların kısa süreli tüketimlerinde bile sağlık ve performans sorunlarına neden oluyorlar. Doğal mineraller ve bazı yem katkıları ile mikotoksinlerin sindirim sistemi tarafından emilmeden uzaklaştırılması mümkün. Ancak iklim, sıcaklık, yağış gibi koşullara da bağlı olarak bu zehirli maddeleri üreten mikroorganizmaların çeşidi ve sayısı değişiyor. Bu nedenle, örneğin Hollanda’da çok etkili olan bir ürün, Türkiye’nin farklı mikotoksin profilinde etkinliğinden kaybediyor. Öte yandan, mikroorganizma çeşidi ve birbirine olan oranı yıldan yıla da değişiklik gösteriyor.
Axenic Toksin Bağlayıcı :
Türkiye’nin ve o yılın mikotoksin profili göz önünde bulundurularak içerikleri ayarlanıyor. Böylece ortaya çıkan ürün ülkemizin genel olarak mikotoksin çeşitleri ile optimum mücadeleyi sağlıyor. Hayvanlarınız mikotoksinlerin sinsice yarattığı sağlık sorunlarından korunuyor, iyi beslenme ile birlikte performansları en üst seviyeye yaklaşıyor.